Urmărește emisiunea live


Băsescu, suspiciuni puternice în cazul Hexi Pharma: Ceva miroase urât

Fostul președinte Traian Băsescu lansează într-o postare pe pagina sa de socializare o serie de întrebări legate de scandalul Hexi Pharma, precizând că i-au creat suspiciuni puternice. Totodată, fostul președinte îi previne pe „amatorii de speculații” că nu are niciun interes financiar în acest scandal.

"Temperatura scandalului HEXI PHARMA a scăzut suficient pentru a putea fi discutat rațional.

Mă întreb: și dacă "HEXI PHARMA" a fost o înscenare uriașă profitând de câteva inadvertențe sau de câteva probe trucate deliberat sau accidental și trimise la ICECHIM?

Câteva realităţi şi întrebări mi-au creat și continuă să-mi creeze suspiciuni puternice:

1. Nu este posibil ca SRI să nu fi captat informația despre o diluare sistematică, consistentă și pe termen lung a dezinfectanților cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI.

2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitale și probabil mii de medici să nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung și sistematică a spitalelor cu dezinfectanți puternic diluați, dacă acest lucru ar fi fost o realitate.

3. Resping hotărât ideea că sute de manageri și medici români au sacrificat viețile bolnavilor de dragul unei șpăgi, fie ea și relativ consistentă raportată la salariile din sănătate.

Citește și: Lovitură în dosarul Hexi Pharma. Ce spune Procurorul General

4. Resping ideea că mult blamata Comisia de Biocide de pe lângă Ministerul Sănătății a tolerat ca, ani de zile, spitalele din România să fie aprovizionate cu dezinfectanți puternic diluați.

5. Oare întâmplător ministrul sănătăţii din acea vreme, Achimaş Cadariu, a fost extrem de rezervat în a se aşeza în siajul scandalului?

Cu siguranță, medicii au fost umiliți și copleșiți de campania furibundă dusă prin presă împotriva „HEXI PHARMA", dar și împotriva medicilor care acum se gândesc să-și urmeze colegii care lucrează în străinătate (oare aceasta să fi fost miza?).

Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal.

PS - Pe amatorii de speculații, îi previn că nu am avut și nu am nici un fel de legături sau interese legate de „HEXI PHARMA", dar mă interesează în cel mai înalt grad situația sistemului de sănătate din România", a scris, marți, Traian Băsescu pe Facebook.

Reacția fostului președinte survine după ce procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că a fost finalizată efectuarea testelor de eficiență în cazul dezinfectanților Hexi Pharma, pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei, menționând că este în pregătire un alt lot care să fie trimis la institute din străinătate.

Potrivit procurorului general, unele probe sunt conforme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel