Băsescu îl acuză pe Ponta că bate insistent la ușa lui Putin

ponta_basescu_s_83849700
ponta_basescu_s_83849700

Președintele Traian Băsescu spune că premierul Victor Ponta a făcut demersurile pentru o vizită oficială la Moscova  și așteaptă confirmarea de la Kremlin pentru o întâlnire cu Vladimir Putin.

"Ponta crede că în lumea asta poți să fii loial cu toți sau să-i păcălești că ești loial cu toți. Sunt convins că opțiunea lui cea mai dragă ar fi să facă o vizită și să-l primească Putin", a declarat, joi seară, la B1 Tv, președintele Traian Băsescu, întrebat despre atitudinea premierului în raport cu relațiile româno-chineze și româno-ruse.

"Sunt încercări pentru a se face o vizită, nu-mi dau seama dacă are atâta minte încât s-o și facă dacă se va confirma, dar cred că ar trebui să rămână în poziția României, cel puțin cât mai sunt eu președinte. Crede că se poate ciupi ceva de la Rusia și ciupi ceva și de la americani. Frate, când securitatea ta națională este dependentă de americani nu ai voie să joci în toate luntrile", a mai spus Băsescu.

Aflat într-o vizită oficială la Washington, la finele anului trecut, premierul Victor Ponta a declarat că intenționează să efectueze o vizită la Moscova în 2014.

"Parteneriatul strategic cu SUA acoperă o plajă foarte largă, nu numai securitate, și eu îl consider ca realizare politică al treilea element de succes după NATO, UE", a mai arătat Traian Băsescu.

Citește și: Ce este Rusia, în opinia lui Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel