Băsescu: SMURD este o emblemă a României

smurd
smurd

Traian Băsescu a declarat, la aniversarea a 20 de ani de șa înființarea SMURD, că serviciul a devenit o emblemă a Romaniei.

Președintele a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătăţii. De asemenea, şeful statului i-a decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler cu însemne pentru civili, pe prof. dr. Mircea Chiorean, dr. Cristian Boeriu, dr. Simona Bratu şi dr. Henri Julien, general în rezervă.

Traian Băsescu a mai conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler colonelului în rezervă Liviu Nicu şi medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a asistentului medical principal Anamaria Szabo şi asistentului medical principal Hajnal Vass.

"SMURD este un concept pe care România astăzi îl exportă, vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu al serviciului de sănătate românesc. Nu o spun pentru a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici de mare prestigiu, SMURD a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti", a spus preşedintele

De asemnea, acesta a spus că imediat după revoluție nu se știa exact ce reprezintă SMURD. Însă totul a devenit clar după ce intervenții de la Târgu Mureș s-au văzut public, apoi serviciul s-a extins și astăzi este funcțional în 30 de județe.

Şeful statului a spus că, la 20 de ani de la înfiinţare, se impune concluzia că SMURD a trecut toate probele şi că ar trebui să nu existe niciun judeţ fără acest serviciu, pentru că acolo unde acesta funcţionează a salvat deja mii de vieţi.

La sfârșitul ceremoniei preşedintele a spus că prin conferirea acestor decoraţii doreşte să sublinieze importanţa SMURD, "care a devenit extrem de performant şi de apreciat de români".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel