Băsescu, scos din sărite de o întrebare capcană la un live

Președintele Traian Băsescu s-a enervat în timpul unui interviu, din cauza unei întrebări despre jurnaliștii români răpiți în Irak. 

Președintele a fost întrebat, într-un interviu pentru Press Alert, despre Mile Cărpenișan, jurnalistul timișorean, pe care l-a acuzat că a transmis informații false, că a mințit și că a manipulat în timpul crizei răpirii jurnaliștilor în Irak. Când a murit, jurnalistul a fost avansat la grad de sublocotenent și i s-a acordat post-mortem Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de cavaler.

VEZI și: Ieșirea nervoasă a lui Băsescu pe tema Gazprom atrage atenția Europei

Traian Băsescu a fost întrebat când a mințit- când l-a acuzat de dezinformare sau când l-a lăudat post-mortem pentru profesionalism. L-a scos din sărite. Președintele a răspuns: "De ce spuneți că minte președintele României?(...) Dumneavoastră, ziariștii, ați greșit și vreți să acoperiți o minciună pe care ați spus-o la vremea respectivă, pentru că vroiați să vă băgați, ca ziariști, într-o operațiune în care n-aveați nicio treabă. Ați mințit și românii, dar mai ales, prin ce-ați transmis din Irak, ați mințit familiile care-și așteptau copii acasă. Nu încercați să mă convingeți că știați aventura colegilor dumneavostră ziariști din Irak, când de fapt o inventați ca să vă aflați în treabă. Acolo România a avut SIE, SRI, DGA și Armata Română care era în Irak, nu dumneavoastră v-ați ocupat de găsirea ziariștilor. Iar acasă, ca să vă primiți banii de la patroni, ați și inventat. Era să ne încurcați. Slavă domnului că au fost alții mai corecți decât dumneavoastră".

VEZI și: Băsescu, ieșire nervoasă de la pupitru: întrebarea unui reporter despre fiica sa l-a scos din minți 

Apoi, tonul său s-a înmuiat și a explicat: "L-am apreciat pe Mile Cărpenișan ca ziarist. Asta nu înseamnă că dacă un ziarist a transmis o dată o informație eronată, îi desființez toată cariera. Vă dau un exemplu, ca să vedeți cum gândesc: Adrian Năstase este condamnat și e în închisoare. Deși au fost presiuni, nu i-am ridicat Steaua României, pe care a primit-o pentru ce a muncit. Nu desființez istoria unui om pentru o greșeală". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel