Ieșirea nervoasă a lui Băsescu pe tema Gazprom atrage atenția Europei

basescu_enervat
basescu_enervat

Ieșirea nervoasă a președintelui Traian Băsescu a intrat în vizorul unei importante organizații europene, alături de Noul Cod Penal, care prevede sancţiuni pentru cei care critică deciziile instanţelor de judecată.

Organizaţia Media din Sud-Estul Europei (SEEMO), afiliată Institutului Internaţional de Presă (IPI), a remis un comunicat pentru Jurnalul Național, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care a reacționat Traian Băsescu la o  întrebare adresată de un reporter în timpul unei conferinţe de presă din 16 ianuarie.

Vezi aici reacția lui Traian Băsescu: Băsescu, ieșire nervoasă de la pupitru: întrebarea unui reporter despre fiica sa l-a scos din minți

SEEMO atrage atenția și asupra Noului Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie și care include un articol care prevede sancţiuni în cazul declaraţiilor care critică deciziile instanţelor de judecată. SEEMO a transmis că această prevedere ar putea afecta munca jurnaliştilor de investigaţie şi ar putea conduce la auto-cenzură, făcând imposibil pentru jurnalişti să dezvăluie publicului informaţii-cheie privind hotărârile judecătoreşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel