Băsescu: Rusia doreşte un nou Kaliningrad în Transnistria

[] []

16 noi 2017 / 18:26
Salveaza PDF Comentarii

Aflat la Chişinău, Traian Băsescu, a afirmat, într-o discuţie cu studenţi, că Federația Rusă ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kalinigradului.

Federația Rusă ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kalinigradului, în regiunea de Sud-Est a Uniunii Europene și NATO, a declarat joi, 16 noiembrie, fostul președinte al României, Traian Băsescu, la o întâlnire cu studenții Universității Libere Internaționale din Moldova, relatează radiochisinau.md.

Băsescu a făcut aceste declarații în contextul discuțiilor despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România. El a remarcat că în atare situație vor fi necesare negocieri foarte dure între Federația Rusă, Ucraina, România și Republica Moldova, pentru a permite Chișinăului să reia controlul asupra regiunii transnistrene. Totodată, el a menționat că din punct de vedere istoric, regiunea transnistreană nu a aparținut României.

"Aceasta nu înseamnă că România are dreptul să nu țină cont că este teritoriul Republicii Moldova. Singura soluție este negocierea", a adăugat el.

Traian Băsescu a reafirmat că singura soluție ca Republica Moldova să ajungă în Uniunea Europeană este unirea cu România, pentru că în următoarele două decenii nu se pune în discuție extinderea Uniunii spre Est. Totuși, el a remarcat, pentru sursa citată, că unirea nu se va putea produce atâta timp cât aceasta nu va fi susținută de majoritatea populației de pe ambele maluri ale Prutului.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27