Băsescu respinge soluțiile politicianiste din reforma educației

băsescu
băsescu

Președintele Traian Băsescu a susținut, joi, într-un discurs la Palatul Parlamentului pe tema reformei educației din România că nu este adeptul unor ”soluții politicianiste și retractile”, precizând că actualul sistem de învățământ trebuie să pregătească tineri pentru o piață a muncii în continuă schimbare.

Amintind că ”reforma educației este în prima linie a agendei publice în România” iar ”viitorul aparține celor consecvenți și curajoși”, președintele Traian Băsescu a ținut să sublinieze poziția sa față de modificarea sistemului din învățământ, în cadrul unei cuvântări la Conferința Bologna, care se desfășoară, joi și vineri la București.

”Am susținut o reformă a educației fără compromisuri. Resping soluțiile politicianiste și retractile” a declarat președintele Traian Băsescu.

Totodată, șeful statului consideră că universitățile din România ”trebuie să devină un pol de dezvoltare regională”, capabile să-i pregătească ”pe tineri pentru o piață a muncii din ce în ce mai dinamică”, explicând că susține studiile tehnice și științifice.

Despre sistemul Bologna din universitățile din România, președintele Băsescu a concluzionat: ”Procesul Bologna a fost un deschizător de drumuri în felul său. Din 1999 el a dus, nu fără eforturi, la mai multă coerență, la mai multă convergență. Soluția din punct de vedere al României este continuarea și întărirea acestui proces, cu adăugarea, an de an, a unor elemente care să asigure competivitatea socială pe termen lung a țării noastre”, a spus Traian Băsescu.

  susține studiile tehnice și științifice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel