Băsescu: "Relocarea Renault este exclusă"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Renault este una dintre cele mai stabile investiţii străine făcute în România. El a precizat că o relocare a producţiei în Maroc este exclusă, informează „Ştim de cinci ani că Renault va construi o uzină în care să producă Dacia Logan şi alte tipuri de maşini în Maroc. Ştim că s-au dezvoltat capacităţile de producţie - motoare, cutii de viteze - aici ca să poată fi alimentată şi acea uzină. Deci, nu există acea posibiltate", a spus şeful statului.

Grupul Renault a dezvoltat în România un centru de cercetare impresionat la Titu.

Automobile Dacia va muta o parte din producţia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica Renault din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de producţie a Duster, a declarat Jacques Chauvet, directorul Renault pentru regiunea Euromed şi totodată preşedintele CA al Dacia.

"Suntem aproape de capacitatea maximă de producţie a uzinei de la Mioveni şi vom muta o parte din productia Sandero în Maroc ca să facem loc modelului Duster", a spus Chauvet, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.

El a afirmat că cele două noi modele Dacia pe care Renault le va fabrica la uzina din Maroc, respectiv modelul de familie şi cel comercial, vor intra în producţie la începutul anului viitor. O mare parte din componentele necesare fabricării celor două modele vor proveni de la furnizorii din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel