Băsescu: Radioul public, etalon al echidistanței

Traian Băsescu
Traian Băsescu

La celebrarea celor 85 de ani de la înființarea Societății Române de Radiodifuziune, președintele Traian Băsescu a apreciat că radioul public a fost de-a lungul vremii un etalon al obiectivității și profesionalismului pe piața media românească.

Postul național de radio se înființa la 1 noiembrie 1928, la ora 17,00,  cu apelul ”Alo, Alo aici Radio București, România”.

”Sunt bucuros să felicit Societatea Română de Radiodifuziune, în această zi aniversară — împlinirea a 85 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, pentru profundul devotament de care au dat dovadă jurnaliștii săi și personalul tehnic în promovarea valorilor spiritualității românești. De-a lungul timpului, Societatea Română de Radiodifuziune a fost un etalon al profesionismului și al echidistanței pe piața mass-media din țara noastră, o instituție care și-a construit un prestigiu din a informa corect și obiectiv și din a promova cultura românească”, spune președintele Traian Băsescu.

În opinia șefului statului, SRR reprezintă liantul generațiilor.

”Doresc să adresez mulțumiri, în numele meu și al poporului român, tuturor celor care de-a lungul acestor 85 de ani de existență au contribuit cu atâta dăruire la consolidarea imaginii radioului public, devenind, astfel, un nume de referință al presei din țara noastră și nu numai. Consider că fundamentul acestei performanțe a Societății Române de Radiodifuziune îl reprezintă angajații săi, care, prin munca lor bine făcută, au reușit să intre în casele românilor și în sufletele lor timp de 85 de ani. Mulți ani înainte!”, a adăugat șeful statului.

Radio România emite în prezent pe trei posturi naționale: Radio România Actualități, Radio România Cultural și Antena Satelor. De asemenea, transmite la nivel internațional prin Radio România Internațional 1 (în limba română) și Radio România Internațional 2 și 3 (în limbi străine), iar la nivel regional prin 8 studiouri regionale. Oferta Radio România este completată de un post regional dedicat exclusiv muzicii clasice Radio România Muzical, dar și de Radio3Net ”Florian Pittiș”', singurul post din țară exclusiv online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel