Băsescu promite Ucrainei asistență pentru aderarea la UE

ucraina
ucraina

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat pe ministrul de externe ucrainean, Konstantin Grişcenko, că în funcţie de implicarea Ucrainei în aprofundarea relaţiilor cu Uniunea Europeană România va acorda susţinere ţării vecine, împărtăşind din propria experienţă în procesele de aderare.

Preşedintele Băsescu l-a primit la Palatul Cotroceni, pe Konstantin Grişcenko, în cadrul convorbirilor oficiale fiind analizate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale româno-ucrainene, precum şi aspecte ale situaţiei regionale şi internaţionale, informează Agerpres. "Preşedintele Traian Băsescu a exprimat interesul pentru consolidarea încrederii în relaţiile dintre România şi Ucraina, precum şi pentru lărgirea ariei de cooperare cu domenii concrete, asigurându-l pe ministrul Konstantin Grişcenko de întreaga deschidere în acest sens. Totodată, şeful statului a subliniat că, în funcţie de implicarea Ucrainei în aprofundarea relaţiilor cu Uniunea Europeană, România va acorda susţinere ţării vecine, împărtăşind din propria experienţă în procesele de aderare", informează Administraţiei Prezidenţiale.

În contextul discuţiilor privind situaţia la nivel regional, purtate de cei doi oficiali, a fost identificată o convergenţă de poziţii între România şi Ucraina cu privire la statutul provinciei Kosovo, precum şi în privinţa conflictelor îngheţate din zona Mării Negre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel