Băsescu, preşedintelui Greciei: Apreciez că n-aţi amânat vizita. În schimb, Grecia este zguduită de o grevă generală de 48 de ore

base
base

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, căruia i-a mulţumit pentru vizită, cu atât mai mult cu cât acesta putea "cu uşurinţă" să invoce "problemele de acasă" ale Greciei şi să ceară amânarea vizitei.

"Vizita dvs. ne onorează. Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele de a ne vizita. Apreciez vizita dvs. cu atât mai mult cu cât cu uşurinţă aţi fi putut spune: 'Am probleme acasă, s-o amânăm!' Vă mulţumesc mult că aţi dat curs invitaţiei", i-a spus Traian Băsescu omologului său elen, în debutul convorbirilor oficiale dintre aceştia, informează NewsIn.

"Am dorit să dau curs invitaţiei dvs. şi să ne întâlnim la Bucureşti dat fiind că relaţiile dintre Grecia şi România sunt atât de bune, atât de amicale", a punctat preşedintele Republicii Elene.

Traian Băsescu i-a răspuns că nu numai Grecia, ci şi România şi întreaga regiune are probleme "şi este foarte important să le discutăm".

Vizita în România a pre;edintelui Greciei vine în contextul în care  țara este zguduită de o grevă generală de 48 de ore. Zboruri anulate, întreruperi de electricitate aleatorii, trenuri anulate, bănci închise: Grecia îşi va desfăşura activitatea în "slow-motion" marţi, în prima zi de grevă generală decretată de sindicate pentru a protesta împotriva bugetului de austeritate examinat în parlament, transmite France Presse.

În contextul în care premierul Giorgos Papandreou a făcut apel cu o seară în urmă la datoria patriotică a deputaţilor pentru a-i convinge să aprobe un proiect de buget menit să stabilizeze finanţele ţării aflate pe marginea prăpastiei şi să îi reducă datoria enormă, sindicatele se opun măsurilor conţinute în acest plan: creşteri fiscale şi privatizări masive.

Marţi şi miercuri, după trei greve generale de 24 de ore organizate de la începutul anului, funcţionarii vor fi din nou în grevă, băncile îşi vor închide porţile, iar spitalele vor funcţiona cu personalul de gardă. În ceea ce-i priveşte, jurnaliştii au anunţat că îşi vor întrerupe activitatea vreme de cinci ore marţi şi miercuri în timpul după-amiezei, ceea ce va afecta în special jurnalele radio şi TV şi site-urile de internet de informaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel