Urmărește emisiunea live


Băsescu o contrazice pe Kovesi: Cât tupeu să ai să zici așa ceva

Laura Codruţa Kovesi a spus, la bilanțul DNA, că un procuror nu falsifică dosare, probe, nu are agendă ascunsă și nu face jocuri politice.

Traian Băsescu a ținut să o contrazică pe șefa DNA.

"Cât tupeu să ai să faci asemenea afirmații când cazul Negulescu îl cunoaște toată lumea", a zis fostul președinte la Româna TV.

"Domna Kovesi trebuie să înțeleagă un lucru: a continua să acopere mizeria din DNA este greșit", a adăugat Traian Băsescu.

"Am greșit că nu i-am schimbat la timp. Trebuia să mă opresc cu Codruța Kovesi. Trebuia să îl schimb și pe Coldea. Puterea i-a deformat. Foamea de putere i-a deformat. Președintele trebuie să intervină. Pe acești oameni i-a înnebunit puterea. Zic de Kovesi și Coldea. Îmi pare rău că nu i-am schimbat la timp", a mai spus fostul președintele.

Laura Codruța Kovesi a spus la bilanțul DNA: "Noi suntem procurori și am depus un jurământ. Acela să respectăm legea, indiferent dacă suntem lăudați sau dacă suntem criticați. Legea ni se aplică și nouă. Tot ceea ce facem în activitatea noastră, facem sub controlul CSM și al instanțelor. Un procuror nu falsifică dosare, un procuror nu falsifică probe, un procuror nu are agendă ascunsă, un procuror nu face jocuri politice. Mai mult decât atât, alți magistrați, judecătorii, vin și controlează munca procurorilor și măsurile dispuse de aceștia.

Presiunile exercitate în spațiul public depășesc limitele unor critici acceptabile într-o societate democratică, mai ales în condițiile în care ele au venit din partea unor condamnați sau inculpați care dețin sau au deținut funcții importante în stat. Dar cetățenii trebuie să știe că actele unui procuror sunt verificate, aprobate sau respinse de judecători. În cadrul unui proces penal mai mulți judecători judecă. Uneori, între 10 și 15 judecători care judecă, uneori sunt de la instanțe diferite, în compunere diferită. Ei decid în dosarele DNA".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel