Băsescu: Iohannis, CSM și ministrul Justiției trebuie să ia măsuri

Scutaru Cristina / 04 iul 2017 / 15:52 Salveaza PDF Comentarii
Traian Basescu
Traian Basescu

Traian Băsescu a declarat marți că situația creată în sistemul judiciar arată că justiția este incapabilă să se autoadministreze și consideră că șeful statului, CSM și ministrul Tudorel Toader trebuie să ia măsuri urgent.

"Se pare că s-a ajuns la punctul la care justiția demonstrează că, deși are o legislație care o obligă la acest lucru, în fapt este incapabilă să se autoadministreze. Nu este posibil ca într-un sistem de justiție care trebuie să fie respectat să se întâmple atâtea lucruri contradictorii câte se întâmplă acum în interiorul sistemului. Nu vorbim de atacurile oamenilor politici (...) vorbim strict despre acțiuni ale magistraților împotriva magistraților", a afirmat Băsescu, la Parlament, la finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP.

În opinia sa, situația creată în justiție este rezultatul "setei de putere a unor magistrați", dar și legislației care nu protejează "judecătorii de abuzurile procurorilor".

"Eu cred că ministrul Justiției, președintele și CSM trebuie să ia urgent măsuri. De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive dar este clar, pe de o parte, de setea de putere a unor magistrați, o sete irațională. Pe de altă parte, construcția de falsă glorie pentru unii magistrați, pe de altă parte faptul că prin legislație nu am protejat judecătorii de abuzurile procurorilor. Și vă asigur că așa cum mulți oameni politici simt abuzurile procurorilor și judecătorilor împotriva lor, la fel sunt și judecători care simt sau trăiesc cu psihoza abuzurilor pe care în orice clipă le poate face un procuror asupra unui judecător", a susținut Traian Băsescu, conform Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25