Băsescu, în fața procurorilor. Bolcaș, scenariu negru pentru președinte

Traian Băsescu a ajuns în fața procurorilor în dosarul de spălare de bani.

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat acest subiect la România tv.

"Este dreptul oricărui cercetat penal ca să vină și cu argumente, dar mai ales cu dovezi. Este unul dintre cele mai importante dosare ale lui Traian Băsescu. El poate să primească astăzi calitatea de învinuit pentru că ne aflăm în prezența unei clasice spălări de bani. Nu este o simplă speculație", a zis Lucian Bolcaș la România TV.

Traian Băsescu s-a prezentat vineri la Parchetul General, el fiind citat de procurori pentru a i se aduce cunoștință faptul că este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

La intrare în sediul Parchetului, Traian Băsescu nu a dorit să dea declarații presei.

Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General are legătură cu un teren pe care Traian Băsescu l-a cumpărat de la Costel Cășuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Băsescu a achiziționat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel