Băsescu: Eu le-am băgat-o pe gât pe Macovei în 2004. Am sunat la partid

basescu macovei dece
basescu macovei dece

Fostul președinte Traian Băsescu spune că a impus numirea Monicăi Macovei în guvernul Tăriceanu, chiar dacă o astfel de acțiune îi depășea atribuțiile fixate de Constituție.

Băsescu a mai arătat, într-un interviu pentru ziarul Adevărul, că cealaltă opțiune a sa pentru funcția de ministru al Justiției a fost Renate Weber, în prezent europarlamentar PNL. Fostul șef al statului a spus că a discutat în prealabil cu Monica Macovei și după ce aceasta a acceptat propunerea a sunat la Partidul Democrat și a cerut numirea ei în funcție.

Întrebat care a fost aportul său la numirea miniștrilor din Guvernul Tăriceanu, Băsescu a răspuns:

"Cred că a fost destul de importantă în ceea ce priveşte PD. În ceea ce priveşte PNL, nu cred că am avut interferenţe. În ceea ce priveşte PD, am fost consultat şi am spus „Da", sau „Hai să încercăm cu altcineva". Doamna Macovei de exemplu era independentă la momentul respectiv... Pe doamna Macovei, eu le-am băgat-o pe gât. Aici a fost contrinbuţia mea 100%. Nu avea nicio legătură cu PD, dar aveam în cap că sunt funcţii-cheie în care independenţa este fundamentală pentru credibilitatea Guvernului şi a mandatului meu. Obiectivul meu a fost să avem la Justiţie oameni din societatea civilă. Ştiu că se afirmare ca luptător pentru stat de drept doamna Macovei şi doamna Renate Weber.

Monica Macovei: Am vorbit de două ori la telefon cu Klaus Iohannis. Se pare că nu are nevoie de sfaturi

Mesajul meu în campanie a fost: „Ţepe în Piaţa Victoriei". Bănuiesc că nu şi-a imaginat nimeni că un român va fi tras în ţeapă, dar era metafora pentru Justiţie egală pentru toţi sau Justiţie împotriva corupţilor. Mi-am dat seama că orice nominalizare din interiorul Alianţei ar fi discreditat acest obiectiv. Am căutat telefoanele doamnelor Macovei şi Weber. Prima care a sosit la o discuţie a fost doamna Macovei, era cu un rucsăcel în spate, venea direct de la munte. Am întreabat-o: vreţi să fiţi ministrul Justiţiei? Mi-a spus că da. Am sunat la partid şi am spus să o nominalizeze pe felia care revenea PD."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel