Monica Macovei: Am vorbit de două ori la telefon cu Klaus Iohannis. Se pare că nu are nevoie de sfaturi

Președinta Asociației M10, Monica Macovei, a declarat, într-un interviu pentru romanialibera.ro, că deși l-a susținut pe președintele Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu anumite condiții, președintele are restanțe. Totodată, europarlamentara a spus că a vorbit de două cu Klaus Iohannis la telefon, dar președintele nu are nevoie de sfaturi. 

Monica Macovei i-a condiționat susținerea lui Klaus Iohannis înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale. După șase luni, europarlamentara susține că președintele nu și-a respectat unele promisiuni, "deși ­deja a trecut mult timp, de pildă, legea votului electronic sau prin corespondență, toate variantele au fost eliminate în Parlament și nu-l văd pe președinte prea ­insistent. Mi-e teamă că ajungem în 2016 cu același sistem vechi, cu liste pe hârtie, care pot fi falsificate, în ciuda celor întâmplate la secțiile din străinătate de la alegerile din noiembrie". Monica Macovei a declarat că sunt și alte restanțe ale președintelui. 

Întrebată dacă s-a văzut cu președintele după instalarea la Cotroceni, Monica Macovei a răspuns: "Nu, am vorbit cu el la telefon de două ori: mi-a spus că m-a sunat pentru a ne întâlni, dar nu s-a întâmplat. Se pare că nu are nevoie de sfaturi. Eu l-am criticat când a fost la Consiliul Superior al Magistraturii și a avut primul discurs legat de justiție, pentru că a vorbit despre justiția televizată de parcă era la Antena 3: nu există justiție televizată, decât în măsura în care televiziunile vor să meargă să-i filmeze pe politicienii care merg la DNA, la Instanță, la penitenciare, ca să nu spun că în studiouri sunt mereu avocații celor arestați. Nu vedem niciodată în studiouri procurori sau ­judecători". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel