Băsescu e ca un câine turbat. Vezi cine zice asta

Liviu Pop, fost ministrul al Educației, îl compară pe Traian Băsescu cu un ”câine turbat”, într-un comunicat de presă în care îi adresează președintelui mai multe întrebări.

”Doresc pe acestă cale să-i transmit d-lui Președinte Traian Băsescu un răspuns la atacurile făcute mai devreme la adresa Premierului României, la adresa d-nei Gabriela Firea și nu în ultimul rând la colegii parlamentari.

În primul rând, trebuie să apreciez faptul că d-na Maria Băsescu a ținut cont de sfatul pe care i l-am transmis aseară, de a nu-și mai lăsa soțul la televizor dupa ora 21:00, pentru că s-ar putea să nu-l mai găsească acasă, dar iată că Președintele țării ne demonstrează că și la orele după-amiezii aburii „oboselii" de peste zi își pot face simțită prezența.

În al doilea rand, ceea ce constat din această ieșire „şpriţată" a d-lui Băsescu, este faptul că îl deranjează ancheta comisiei parlamentare Nana. Cred că este mai mult decât evident că Președintele este speriat de ceea ar putea membrii comisiei să dezvăluie publicului, de aceea a început un atac furibund la adresa celor care s-au implicat în anchetarea sa și a familiei sale.

De aceea, doresc să-l provoc pe Traian Băsescu să ne răspundă la unele chestiuni rămase neclarificate și pe care refuză constant să le explice, aruncând mereu culpe asupra celorlalți, și mai puțin asupra sa și a familiei sale.

VEZI ȘI: Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. De ce este acuzat președintele

Având în vedere că Băsescu consideră Parlamentul României o haită de adunați, aș vrea să aflu și cum considera Parlamentul atunci când domnia sa făcea parte din rândurile aleșilor. Să nu uităm faptul că, pe vremea când era parlamentar, în 1995, a fost trei luni la Academia Maritimă din Norvegia şi făcea cursuri la zi, nu tocea prea mult băncile Parlamentului. Cred că ar trebui să le explice românilor și cine a subvenţionat acea bursă de studiu şi ce certificat a obţinut în urma acestui tip de bursă. De asemenea, să ne explice dacă o parte din flotă a fost împărţită pe acolo, în Norvegia, pentru că sunt prea multe coincidenţe, în condiţiile în care în 1991-1992 dânsul era la Ministerul Transporturilor, iar România cu Norvegia erau partenere. Să ne explice dumnealui singur toate acestea, dacă este deranjat atunci cand se înfințează o comisie de anchetă care-l are în prim-plan!

Mai mult, dacă D-l Președinte tot a rememorat perioadele petrecute mai mult pe mare, și mai puțin pe acasă, îl întreb pe Traian Băsescu, oare nu-și aduce aminte cum era treaba cu bolile venerice ale mateloților și cum se tratau acestea?! Cred că ar fi cinstit să afle și soțiile marinarilor, ce să facă ca să-și țină bărbații mai mult de o lună pe acasă.

Nu în ultimul rând, aș dori să-l întreb pe d-l Președinte dacă la Biroul Probleme Cetățenești nu a ajuns nici o petiție privind abuzurile din comuna Nana și de ce nu le folosește pe aceastea pentru a le trimite la Parchet însuși dumnealui.

Cred că cel mai înțelept lucru ar fi să-l invităm pe d-l Președinte în persoană la audierile comisiei, și astfel s-ar înlătura orice bănuială cu privire la enigma achiziției terenurilor din comuna Nana.

Închei prin a-i solicita d-lui Președinte Băsescu să nu nesocotească mesajul meu și să aibă curajul de a răspunde clar, deschis și public la întrebările pe care i le-am adresat, și îi cer ca măcar odată să răspundă și dumnealui fără să-și atace intelocutorii, așa cum ar face un câine turbat”, susține Liviu Pop într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel