EXCLUSIV  Băsescu, DEZINFORMAT și PĂCĂLIT. Manevra care a bucurat partea Iliescu-Năstase

Lucian Isar este de părere că Traian Băsescu a fost dezinformat și păcălit de consilieri în perioada în care a decis tăierea salariilor pentru bugetari. Isar consideră că pierderea de la buget acoperită prin tăierea de salarii putea fi evitată printr-o mulțime de alte soluții. 

Opinia mea este că Băsescu a fost dezinformat și păcălit de consilieri. Dacă ar fi știut ce i s-a pregătit și că această criză este manufacturată în România probabil nu ar mai fi ieșit cu pieptul în față să anunțe tăierea de salarii și pensii. Tăierea de pensii nu a fost acceptată, iar tăierea de salarii a fost pentru șapte luni. El plătește pentru că a crezut acei corifei de la Banca Națională și a susținut această idee," a declarat Lucian Isar la DcNews Live.

Economistul Lucian Isar crede că tăierea salariilor ar fi putut evitată prin găsirea unor soluții alternative. 
 
Cel mai mult s-a bucurat partea Iliescu-Năstase. Ei au avut probabil cel mai mult trac în perioada Băsescu. S-au bucurat că cineva impus în anii 90 cum este domnul Isărescu a reușit cumva să-l păcălească pe faimosul Băsescu care avea acces la toate informațiile, sau cel puțin așa se prezenta Băsescu în public. Dacă ar fi știut tot, ar fi pus o mulțime de întrebări: De ce România crește dobânzile, când Polonia le scade, de ce nu ne împrumutăm contra aur, de ce dacă aveam monedă națională bugetul statului se împrumută la 10 %. El ar fi putut să pună o mulțime de întrebări pentru că în această perioadă, aflăm acum la DNA, există și mișcarea intensivă pe ANRP. În rezumat, pierderea pe care ei au acoperit-o prin tăierea de salarii putea fi acoperită alternativ din foarte multe surse," a completat Lucian Isar. 

Vezi declarația economistului Lucian Isar la minutul 21:50.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel