Băsescu, contrazis din trei direcții. Renault: Nu plecăm din România!

basescu dacia 2
basescu dacia 2

Grupul francez Renault spune că nu vrea să părăsească România, țara unde a investit peste 2 miliarde de euro, dar precizează că proiectele viitoare depind de evoluția infrastructurii. Declarațiile alarmiste ale președintelui Traian Băsescu, conform cărora francezii își vor reloca întreaga linie de producție din Mioveni în Maroc, au fost contrazise, luni, și de premierul Victor Ponta, dar și de ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin. Diplomatul a explicat că asamblarea din Maroc a Renault nu reprezintă o concurență pentru uzina din Mioveni.

"Renault nu are intenţia să părăsească România. România este o ţară importantă pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse şi pentru crearea în România a unui lanţ complet de construcţie a unei maşini: de la design, inginerie, fabricaţie, vânzare şi post-vânzare. În fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia şi ale furnizorilor noştri parcurg traseul Piteşti - Arad. Prioritatea noastră pentru 2014 este relansarea pieţei auto de vehicule noi din România. Evoluţia infrastructurii, care permite reducerea întârzierilor de livrare, va fi determinantă pentru proiectele noastre viitoare", a comunicat, miercuri, pentru Mediafax, Direcţia Comunicare Renault România.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, într-un interviu difuzat de Look Tv, că nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la desființarea Uzinei Dacia din Mioveni, în contextul în care producătorul francez și-a extins linia de producție în Maroc.

"Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la câţiva kilometri de fabrică, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi să dea prioritatea la Bucureşti-Alexandria decât la Piteşti-Sibiu", declara șeful statului.

El a întărit această idee o zi mai târziu, de asemenea într-un interviu televizat, când a vorbit din nou despre plecarea Renault din România.

Premierul Victor Ponta a spus, marți, că Renault nu va pleca din România, primind garanții în acest sens chiar de la patronul grupului francez.

“Preşedintele Traian Băsescu este de o inconştienţă sinistră dacă a spus că Dacia pleacă din România. Noi vrem să îmbunătăţim infrastructura, mergem în mod accelerat cu absorbţia fondurilor europene pentru drumuri şi suntem în grafic, astfel că ceea ce spune domnul preşedinte nu are nicio legătură cu realitatea”, a declarat Ponta, prezent, marți, la deschiderea Forumului de Afaceri Franța – Europa de Sud-Est.

Ambasadorul Phillipe Gustine a fost și el prezent la Forumul de Afaceri Franța – Europa de Sud-Est, unde a declarat că deschiderea liniei de asamblare din Maroc este firească, pentru că se află în proximtatea piețelor Dacia. Diplomatul a punctat că între linia din Pitești și cea din Maroc nu este vorba de "concurență".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel