Băsescu, avertisment dacă Rusia ocupă Ucraina. "Să uităm de investiţiile directe"

Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu, preşedinte al României între 2004 şi 2014, avertizează că o eventuale ocupare a Ucrainei de către Rusia, pe fondul noilor tensiuni dintre cele două ţări, ar fi o problemă reală şi pentru România. 

Totul a plecat de la o afirmaţie lansată de Bogdan Chirieac, care a spus că dacă Rusia ar ocupa Ucraina, şi România ar avea de suferit. 

"Posibilitatea ca toată frontiera de est a României să devină teritoriul Federaţiei Ruse, cu Ucraina sub ocupaţie, va avea consecinţe economice şi pentru România. Deci ne-am înţeles că, dincolo de ce se spune pe ici şi colo, că România va intra în război cu F16 şi MIG, Rusia la frontiera noastră schimbă mult ecuaţia", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Traian Băsescu, avertisment despre investiţii 

"În momentul în care vom avea frontieră directă cu Federaţia Rusă, dacă se va întâmpla asta, trebuie să ştim că vom uita de investiţii străine directe", a spus Traian Băsescu, în replică. 

Acesta a mai spus, însă, şi că Rusia nu ar îndrăzni să atace România la vreun moment dat, datorită bazelor americane de pe teritoriul nostru. 

"În mandatul meu am stabilit trei baze americane:Kogălnicea, Deveselu şi Turda. Niciodată, Federaţia Rusă nu va îndrăzni să intre în conflict direct cu resursele militare americane. Dar trebuie să ştim că ne pregătim pentru o situaţie extrem de dificilă la frontierele noastre. Mi-am făcut datoria ca europarlamentar să atenţionez tot grupul PPE asupra riscurilor. Am atenţionat că Ucraina se pregăteşte să fie victimă a lui Putin şi din cauza neîndemânării unui preşedinte care încă mai confundă funcţia de preşedinte cu o funcţie de prezentator de show de televiziune", a mai spus Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel