Băsescu a promulgat legea privind indemnizaţiile pentru mame

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care majorează indemnizaţia de creştere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Potrivit Preşedinţiei,  Traian  Băsescu a semnat luni "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială".

 Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi-a cerut scuze săptămâna trecută pentru faptul că l-a învinovăţit pe preşedintele Traian Băsescu pentru întârzierea promulgării legii care majorează indemnizaţia mamelor, ea explicând că abia ulterior a aflat că acest proiect de lege mai trebuie aprobat şi de către Senat.

 "Îmi cer scuze, am făcut o eroare, eu am înţeles că avem drept cameră decizională Camera Deputaţilor şi, în clipa în care legea a fost semnată, am crezut că procedura s-a încheiat, dar ea trebuia semnată şi la Senat şi de aceea a mai întârziat... Eu îmi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul preşedinte şi iată că de data asta nu a fost vinovat", a spus Câmpeanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

 Legea respectivă mai prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel