Barroso visează la Europa Federală: Va deveni realitate curând

Jose-Manuel-Barroso dece
Jose-Manuel-Barroso dece

O Europă pe deplin federalizată poate părea în prezent o ”politică science fiction”, dar în viitor va deveni o realitatea pentru toate țările Uniunii Europene, indiferent dacă fac sau nu parte din zona euro, a spus, marți, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de The Telegraph.

Într-o perioadă de dezbateri aprinse cu privire la un eventual Britix, Barroso insistă că uniunea fiscală va intensifica și uniunea politică a celor 27 de state UE.

”Nu e vorba doar de uniunea monetară ci de UE ca întreg - spune șeful CE. Așadar, Comisia își va prezenta ideile și perspectivele pentru schimbarea tratatului înainte de alegerile europene (...) Vrem să punem elementele pe masă, într-un mod clar și consistent, chiar dacă unele vor suna a politică SF pentru prezent. Vord deveni realitate în câțiva ani”, a declarat portughezul Jose Manuel Barroso.

Anunțul lui Barroso cu privire la organizarea unor planuri pentru federalizarea Europei încă din primăvara viitoare, înaintea alegerilor europene din mai 2014, va atrage critici și mai aspre din partea Conservatorilor.

Euroscepticii spun că este absurd să îmbunătățești termenii cu privire la drepturile de membru ale Marii Britanii, când dinamica UE tinde spre federalizare. Barroso argumentează însă că adoptarea de către zona euro a unor structuri federale pentru politicile economice și fiscale, suportate de Marea Britanie ca fiind necesare pentru stabilitatea sa financiară, va duce la structuri politice care vor schimba fundamental mecanismul de funcționare al UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel