Barroso, de acord cu liberalizarea vizelor pentru cetățenii moldoveni

barroso
barroso

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunțat, vineri, că Republica Moldova  îndeplineşte toate condiţionalităţile stabilite privind liberalizarea regimului de vize, astfel că executivul UE va propune ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric. Anunțul a fost făcut la Bruxelles în prezența premierului Victor Ponta și a premierul moldovean, Iurie Leancă.

"Mă bucur să pot anunţa astăzi că, după mari eforturi făcute de autorităţile moldovene în ultimii trei ani, raportul Comisiei privind liberalizarea regimului de vize, pe care l-am publicat în această dimineaţă, a ajuns la concluzia că Moldova respectă toate condiţionalităţile stabilite", a subliniat Barroso.

 După Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie la Vilnius, "Comisia va prezenta o propunere de ridicare a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric".

 "Acesta este un lucru foarte bun pentru cetăţeni şi un element foarte tangibil către o asociere politică mai strânsă şi integrarea economică cu UE. Facem din acest drum european o realitate", a spus Barroso.

 Premierul Leancă a declarat că după anunţul făcut de preşedintele CE privind îndeplinirea de către R. Moldova a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize merge acasă cu "un sentiment de bucurie".

Premierul român Victor Ponta a salutat şi el anunţul făcut de Jose Manuel Barroso privind îndeplinirea de către R. Moldova a tuturor condiţiilor pentru liberalizarea regimului de vize. 'Mă bucur extrem de mult de anunţul făcut de preşedintele Barroso referitor la procedura de ridicare a vizelor pentru cetăţenii din R. Moldova. Ştiu cât de important a fost pentru cetăţenii români atunci când au primit această veste şi mă bucur foarte mult că iată se dă această informaţie foarte importantă', a declarat Ponta în briefingul de presă comun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel