Barroso cere o soluție pentru cei 25 de milioane de șomeri din UE

Jose-Manuel-Barroso dece
Jose-Manuel-Barroso dece

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-a solicitat, miercuri, statelor Uniunii Europene, ca la summitul de joi și vineri, consacrat bugetului multianual european, să se dea un răspuns pentru cei 25 de milioane de șomeri ai UE, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Jose Barroso s-a adresat miercuri Parlamentului European, făcând un apel la statele membre să ajungă la un acord asupra bugetului comunitar pentru perioada 2014-2020 ”care să fie expresia solidarităţii cu ţările care suferă în urma crizei şi care nu dispun de mijloace pentru a-şi ajuta cetăţenii cei mai afectaţi”. Președintele CE a cerut şefilor de stat şi de guvern să nu ”piardă oportunitatea” şi să găsească instrumentele pentru a oferi celor 25 de milioane de şomeri europeni şansa la ”o viaţă demnă”.

Liderul Comisiei a ținut să precizeze că executivul european a elaborat deja mai multe inițiative menite să combată șomajul, precum redirecționarea fondurilor din alte programe europene sau propunerea ca guvernele să ofere prin lege o oportunitate lucrativă sau de formare a tinerilor care sunt șomeri de cel puțin patru ani. ”Bugetul european trebuie folosit pentru acest tip de problematici sociale (...). Ar fi o dovadă de solidaritate”, a subliniat Barroso în PE.

Poziția șefului CE este similară cu cea a președintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, care a propus cu o zi în urmă ca în cadrul bugetului european multianual mai multe miliarde de euro să fie destinate combaterii șomajului în rândul tinerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel