Baroneasa Thatcher voia să scoată Marea Britanie din UE

thatcher reuters 7
thatcher reuters 7

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, decedată pe opt aprilie 2013, își dorea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, dar a fost convinsă de consilierii săi să nu acționeze în această privință, scrie biograful oficial al Doamnei de Fier, citat de The Independent.

[caption id="attachment_303708" align="alignleft" width="310"] Foto: Reuters[/caption]

Charles Moore a lucrat zece ani la biografia baronesei Thatcher, cu care a colaborat de-a lungul proiectului său. Moore spune că fostul editor al Sunday Times, Andrew Neil, l-a întrebat despre viziunile fostului premier, după retragerea sa din fruntea guvernului. ”M-a întrebat dacă, după ce a părăsit funcția, Margaret Thatcher a ajuns l-a concluzia că Marea Britanie ar trebui să părăsească UE”, spune biograful.

”Am spus da (cred că asta se întâmpla prin 1992), deși consilierii săi au sfătuit-o să nu declare asta în public pentru că adversarii săi politici ar fi împins-o la marginea vieții publice”.

Charles Moore, fost editor la The Daily Telegraph, nu realizase că informațiile pe care le dezvăluia erau necunoscute până atunci. ”Credeam că se știa asta, dar potrivit lui Andrew, este o știre”, a adăugat biograful, precizând că părerile baronesei din acea vreme relevau o perspectivă avangardistă a acesteia în subiectul ieșirii Marii Britanii din UE, aprig dezbătut în prezent.

”Anul acesta, când se împlinesc 25 de ani de la discursul fostului premier Thatcher din Bruges, oamenii pot vedea clar, că, departe de a trăi într-un 'ghetou de sentimentalism despre trecut', ea se gândea mai puternic decât contemporanii săi la viitorul Europei”, mai spune Charles Moore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel