EXCLUSIV  Barna, despre căsătoriile între gay. Robert Raţiu, preşedintele Mozaiq, mesaj după declarațiile liderului USR

Dan Barna
Dan Barna

Robert Raţiu - preşedintele Mozaiq, a acordat, alături de Vlad Viski, un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre problemele dar şi despre proiectele comunităţii LGBT din România.

Robert Raţiu a comentat asupra afirmaţiei făcute de către Dan Barna, preşedintele USR, cel care a declarat că nu vede o problemă în ceea ce priveşte o eventuală reglementare a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. 

"Politicienilor le place să îşi declare suportul pentru comunitatea LGBT, pentru ca, apoi, să spună că societatea nu e pregătită. E nevoie, câteodată, de puţin curaj în asumarea unor politici care poate sunt nepopulare, dar ţin de drepturile omului, de somaţii pe care România le primeşte în vederea ratificării unei forme de protecţie pentru familiile formate din membri ai comunităţii LGBT.

Da, salutăm declaraţia domnului Dan Barna. De asemenea, ne dorim şi nişte paşi mai concreţi din partea domniei sale şi a formaţiunii pe care o conduce, ei au fost susţinători ai comunităţii LGBT şi în timpul referendumului au trimis observatori în toate secţiile de votare şi s-au asigurat că lucrurile merg aşa cum trebuie într-un referendum care s-a dovedit că era oricum numai just nu, pentru care, de asemenea, le mulţumim.

Însă ne-am dori să facem paşi concreţi şi să înţelegem că nu toate lucrurile vor fi mereu priorităţi. Există probleme importante, dar drepturile omului sunt şi ele importante, şi ele afectează comunitatea LGBT, afectează productivitatea membrilor acestei comunităţi", a declarat Robert Raţiu.

VIDEO:

Ce a declarat Dan Barna

„În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani. În momentul în care vom ajunge și o astfel de inițiativă ar ajunge în dezbaterea publică și ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aș vedea nicio problemă”, a spus liderul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel