Barcelona va interzice fumatul pe plaje

Barcelona va interzice fumatul pe plaje / Foto: Pixabay, de Marius Baziuk
Barcelona va interzice fumatul pe plaje / Foto: Pixabay, de Marius Baziuk

Barcelona va interzice fumatul pe plaje începând cu luna iulie.

Persoanele care merg la plajă în Barcelona nu vor mai fi deranjate de prezenţa mucurilor de ţigară sau de fumatul pasiv începând din luna iulie, când al doilea oraş ca mărime al Spaniei va interzice fumatul pe toate plajele sale, a anunţat vineri primăria într-un comunicat, relatează Reuters. Decizia survine după un proiect pilot anul trecut când fumatul a fost interzis pe 4 dintre cele 10 plaje ale oraşului spaniol, transmite Agerpres.

"Plajele pe care fumatul este interzis vor oferi zone de locuit mai sănătoase, cu mai puţine deşeuri şi vor respecta protecţia mediului", se arată în comunicat.

Mai multe regiuni din Spania au impus în 2020 restricţii pentru a stopa răspândirea COVID-19, în timp ce altele precum
Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, au adoptat deja măsura interzicerii fumatului înainte de pandemie din motive de protecţie a mediului.

Insulele Canare, Andaluzia, Galicia şi Valencia le-au urmat exemplul, impunând interdicţii parţiale sau totale asupra fumatului pe plajele lor.

Nicotina, ceea ce nu știați despre această substanță

Pericolele legate de fumat sunt reale. De aceea, e util să ne informăm cu privire la adevăratele lor cauze pentru a ști cum să reducem riscurile asociate fumatului, atunci când nu putem înlătura cu totul acest obicei. Printre fumători circulă deseori teorii sau „mituri”: mulți dintre aceștia cred că cea mai dăunătoare substanță din țigară este nicotina, care dă dependență și duce la bolile asociate fumatului.

Este adevărat că nicotina provoacă dependență și că nu este lipsită de riscuri, dar nu este cauza principală a bolilor asociate fumatului. Realitatea este, așa cum s-a concluzionat și în cadrul Forumului Global despre Nicotină și în raportul „Nicotina fără fum. Reducerea riscurilor asociate fumatului” al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie: oamenii fumează pentru nevoia de nicotină, dar mor din cauza nivelurilor ridicate ale substanțelor nocive eliberate în urma arderii tutunului.  Nicotina este un compus chimic care este prezent în mod natural în planta de tutun. Odată inhalată, prin plămâni, nicotina este absorbită direct în sânge şi transportată în ţesuturi şi organe, inclusiv în creier. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel