Barcelona, curățată de fier vechi de zeci de mii de anonimi. „Chatarreros” strâng 100.000 t de metal pe an

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Barcelona, principalul oraș al regiunii spaniole Catalonia, este ținut curat de colectori de fier vechi informali, cunoscuți sub numele de „chatarreros”.

Conform The Guardian, colectorii ambulanți de metal sunt peste tot, dar aproape invizibili. Aceștia cutreieră Barcelona cu miile și sunt de obicei imigranți sau migranți fără documente oficiale, astfel că numărul exact este greu de aflat. Estimările Universității din Barcelona arată că ar exista 50.000-100.000 în regiunea Cataloniei, fiind predominanți africanii sud-saharieni, în timp ce restul sunt din Europa de Est, restul Africii și Spania.

Chiar dacă sunt necunoscuți, „chatarreros” colectează aproximativ 100.000 de tone de metal pe an doar în Catalonia, într-o industrie pe care autoritățile spaniole de reciclare o estimează la 10 miliarde euro anul. „Ce-am colectat azi costă cam 3 euro”, a spus Suleiman, pe o plajă din Barcelona, în drum spre fiare vechi. „Oțelul costă mai puțin de 10 eurocenți pe kg”. „Colectorii informali sunt exploatați de comercianții de deșeuri care, știind că ei sunt «ilegali», oferă un preț mic pe care îl acceptă sau nu”, a explicat expertul Victor Mitjans.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel