Bărbaţi, reţinuţi pentru şantaj. Ameninţare cu o filmare

Un bărbat a achitat, în mai multe tranşe, în jur de 100.000 de euro unor persoane care-l şantajau că ar deţine o filmare cu el în ipostaze indecente, în cauză fiind reţinute de poliţişti cinci persoane, printre care şi un afacerist.

Conform unui comunicat al IPJ Alba, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat mai multe percheziţii la cinci suspecţi de comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire. Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, un bărbat de 57 de ani, din Abrud, se ridică la 100.000 de euro.

La locuinţele celor cinci suspecţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, precum şi la sediile societăţilor administrate de către unul dintre aceştia, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri.

Faţă de toţi suspecţii a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi de procurori Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă.

În primăvara acestui an, bărbatul din Abrud a sesizat poliţia cu privire la faptul că este şantajat de mai multe persoane. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că, în cursul anilor 2009-2011, persoana vătămată a împrumutat aproximativ 30.000 de euro, în mai multe tranşe, de la un bărbat, de 50 de ani, din Alba Iulia. Ulterior anului 2011, persoana vătămată a achitat suma de bani datorată, însă bărbatul din Alba Iulia a continuat să îi solicite acesteia şi alte sume de bani, ameninţându-l că deţine o filmare cu el în ipostaze indecente care va fi divulgată membrilor familiei sale. Astfel, în perioada iunie 2016 - martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecţilor, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 100.000 de euro, conform comunicatului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel