Moarte stupidă. Bărbat ucis de o pasăre din curte. Cazuarul, cea mai periculoasă înaripată

Un bărbat a murit ucis de cazuarul pe care îl avea în bătătură.

Cazuarul, o pasăre uriașă cu gheare lungi pe fiecare picior, și-a ucis proprietarul după ce acesta a căzut în curtea sa din Gainesville, Florida, relatează CNN.

Proprietarul păsării, Marvin Hajos, de 75 de ani, a făcut apelul inițial la 911, vineri după-amiază. Un al doilea apel a venit de la o altă persoană aflată la fața locului care a raportat o urgență medicală legată de o pasăre mare, a spus Lt. Joshua Crews de la biroul șerifului din districtul Alachua.

Hajos a fost transportat într-un spital din apropiere, unde a murit, a spus locotenentul. Vazuarul a rămas pe proprietatea lui Hajos, în timp ce autoritățile conduc o anchetă asupra atacului. Proprietarul era un crescător de păsări rare, cazuarul fiind originar din Australia și Noua Guinee, a declarat șeful adjunct al Armatei de la Alachua, Jeff Taylor.

Cazuar

Atacat la pământ

Moartea a fost un accident, au spus oficialii, pentru sursa citată. Se pare că omul a căzut și cazuarul l-a atacat când acesta s-a lungit pe pământ, a spus Taylor.  Comisia pentru Conservarea Peștelui și a Vieții Sălbatice din Florida consideră că animalele sălbatice din clasa a II-a reprezintă un pericol pentru oameni și trebuie ținute în cuști. Proprietarii trebuie să aibă, de asemenea, "o experiență substanțială" cu animalele, spune comisia. Clasa a II-a este aceeași categorie pentru aligatori, viezurele de miere și leopardul, în timp ce clasa I include prădătorii tradiționali, cum ar fi lei, tigri și urși.

Cazuarul este o pasăre mare, terestră, fiind foarte apropiată de emu și cu struțul și este considerată una dintre cele mai periculoase păsări din lume. Poate alerga cu până la 31 km / h, inclusiv în iarbă deasă și înaltă, poate sări aproape 2 metri și este un înotător foarte bun, ceea ce îl poate face să facă față tuturor amenințărilor. Cazuarul poate ajunge la peste 1,5 metri înălțime, iar cele mai grele femele pot depăși 70 de kilograme. Bărbații sunt mai mici, ajungând la circa 50 de kilograme.

Citește și:

Menta - 10 beneficii incredibile pe care trebuie să le cunoști

Secetă - Animale emblematice Australia, în pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel