Bătrân, spânzurat, într-un cămin: Avea bani strânşi în bancă

Conducerea Căminului de bătrâni din oraşul Roznov a declanşat o anchetă internă după ce un asistat, în vârstă de 74 de ani, s-a sinucis prin spânzurare, în curtea instituţiei. 

Asistentul social Mădălina Ciubotaru, din cadrul centrului menţionat, a declara că bătrânul era internat de 6 ani la cămin, era unul dintre cei mai apreciaţi asistaţi şi nu se cunosc motivele pentru care acesta a recurs la gestul respectiv. 

"Nu se afla în evidenţele noastre cu probleme psihice, nu a dat semne că se află în depresie, nu a lăsat niciodată să se înţeleagă că va recurge la acest gest. Noi avem şi psiholog şi psihiatru care vin permanent aici. El era primul asistat care s-a înscris în acest centru, în urmă cu 6 ani, atunci când a fost deschis prima dată. Avea şi gospodărie frumoasă în comuna sa natală, la Borleşti, avea bani strânşi în bancă şi la CAR, de aceea excludem varianta vehiculată că majorarea cuantumului contribuţiei lunare ar fi fost motivul", a declarat Mădălina Ciubotaru. 

Bătrânul a fost găsit spânzurat în curtea centrului, în dimineaţa zilei de miercuri. În media locală a fost vehiculată ipoteza că motivul gestului suicidal ar fi fost creşterea contribuţiei lunare a asistaţilor de la 800 lei la 1.500 lei, ceea ce l-ar fi lăsat pe bătrân doar cu 100 lei din pensia pe care o încasa. Reprezentanţii centrului pretind că bătrânul s-a internat la cămin din cauza singurătăţii şi nu a faptului că nu ar fi avut unde să locuiască şi cu ce să trăiască. Aceştia mai susţin că victima nu a dat semne de depresie sau alte afecţiuni psihice şi că asistaţii nu sunt supravegheaţi în permanenţă pentru că instituţia are statut de cămin de bătrâni şi nu de spital pentru persoane cu probleme de natură psihică. 

Majorarea contribuţiilor lunare ale asistaţilor s-a decis printr-o hotărâre a Consiliului Local Roznov din cauza lipsei fondurilor şi a fost pusă în vedere persoanelor din centru pe data de 31 august. Totodată, reprezentanţii Primăriei Roznov au solicitat primăriilor localităţilor din care provin asistaţii să contribuie şi ele la cheltuielile căminului de bătrâni, în funcţie de numărul persoanelor din localitatea respectivă, internate în centru. Primăria Borleşti pregătise actele prin care aloca fonduri Căminului de bătrâni de la Roznov în acest sens, fapt cunoscut de bătrânul care s-a sinucis în urma unei discuţii cu primarul din Borleşti, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de asistenul social Mădălina Ciubotaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel