Bărbat prins cu un buletin fals, de 350 de euro, la Stânca. Voia un loc de muncă în Cehia

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de tevenet de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de tevenet de la Pixabay

Un bărbat din Republica Moldova a fost depistat de polițiștii de frontieră de la Stânca cu o carte de identitate românească falsă, pe care a dat 350 de euro, cu intenția de a obține un loc de muncă în Cehia. 

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat de 36 de ani, din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, transmite Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Documentul fals a fost depistat în timpul unui control, în noaptea de marți spre miercuri, când microbuzul în care se afla bărbatul a tranzitat granița, conform stiri.botosani.ro.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals”, se arată într-un comunicat al STPF Botoșani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane pe care nu o cunoaște, plătind suma de 350 de euro, cu intenţia de a obţine un loc de muncă în Cehia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Sursă: stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel