Urmărește emisiunea live


Bărbat mușcat de viperă la Iași. A fost solicitat elicopterul SMURD

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns azi la spital în șoc anafilactic după ce a fost mușcat de braț de un șarpe veninos.

Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină de urgență de un bărbat care a relatat că a fost mușcat de un șarpe, transmite Digi 24.

Incidentul a avut loc în livada bărbatului din localitatea Doprovăț din județul Iași.

Medicii SMURD spun că bărbatul a suferit o reacție alergică severă, brațul s-a umflat foarte mult și a intrat în șoc anafilactic. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul SMURD unde i-a fost administrat ser antiviperin. 

Bărbatul a fost internat la Spitalul Sfântul Spiridon la Secția de Chirurgie Plastică unde va mai fi monitorizat o perioadă de timp. Chirurgii vor hotărî dacă va fi nevoie și de o operație pentru că există un asemenea risc în cazul mușcăturilor de șarpe veninos. 

Săptămâna trecută jandarmii prahoveni au intervenit pentru îndepărtarea unor şerpi aflaţi în apropierea locuinţelor din municipiul Ploieşti şi din localitatea Poseşti.

"După o lungă perioadă de hibernare şerpii ies la soare şi sunt tot mai prezenţi în locuri în care nu îşi fac de obicei veacul. (...) Vă sfătuim să aveţi grijă atunci când alegeţi locurile pentru picnic, plimbare sau alergare în natură deoarece în această perioadă şerpii sunt imprevizibili şi agresivi, iar în cazul unei muşcături victimele trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la o unitate spitalicească pentru îngrijiri şi tratament", precizează Inspectoratul de Jandarmi Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel