Bărbat împuşcat de poliţişti în Sectorul 1. S-a deschis dosar penal

Procurorii au deschis dosar penal după ce un bărbat a fost împuşcat în Sectorul 1 al Capitalei de poliţişti. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar în care se efectuează urmărirea penală în legătură cu împrejurările în care a survenit decesul unui bărbat în vârstă de 37 de ani, după ce a fost împuşcat de un poliţist în timpul unei intervenţii într-un bloc situat în Cartierul Pajura din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, un procuror criminalist s-a deplasat miercuri, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic, în vederea efectuării cercetării la faţa locului.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea autopsiei medico-legale la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.

Ce se cercetează

În cadrul anchetei, au fost audiate mai multe persoane, inclusiv membrii echipajelor de intervenţie şi au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, imagini care vor fi valorificate în cadrul cercetărilor.

"Din actele de urmărire penală, efectuate până la momentul actual, a rezultat faptul că unul dintre agenţii de poliţie care au intervenit pentru imobilizarea bărbatului în cauză, care era înarmat cu mai multe obiecte ascuţite, a fost nevoit să execute foc cu armamentul din dotare, întrucât persoana respectivă nu s-a supus somaţiilor verbale şi a iniţiat un atac fizic împotriva acestuia", precizează procurorii.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri. O persoană a sesizat, prin 112, în jurul orei 4,00, că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holurile unui bloc din Cartierul Pajura, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5, care după câteva minute l-au localizat pe bărbat. La vederea poliţiştilor, el a devenit violent şi a reuşit să îi lovească, ulterior fugind. A fost localizat la un nivel superior în bloc, unde a încercat din nou să-i lovească şi i-a ameninţat pe poliţişti, motiv pentru care, după somaţie, unul dintre aceştia a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă a decedat, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel