Bărbat GRAV rănit de un URS, în Harghita. Alți doi turiști, atacați lângă Lacul Roșu. Președintele CJ, avertisment pentru cetățeni

Foto cu rol ilustrativ: Unsplash
Foto cu rol ilustrativ: Unsplash

Un bărbat a fost grav rănit după ce a fost atacat de un urs în Harghita. Alți doi turiști au fost atacați de un urs lângă Lacul Roșu.

Urșii se apropie tot mai des de localități pentru a căuta hrană, după defrișarea mai multor păduri din țară. Ultimul atac s-a produs miercuri, într-o comuna Frumoasa din Harghita. Bărbatul a fost rănit grav a fost dus de urgență la spital, scrie realitateadeharghita.net. Acesta are 63 de ani a fost mușcat de urs în zona brațelor și a abdomenului. El a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Președintele Consiliului Județean, avertisment pentru cetățeni

"Viața umană este încă în pericol. Problema urșilor așteaptă încă să fie rezolvată în județul Harghita, și în tot mai multe județe din România pe măsură ce populația crește exponențial. Trebuie să o menținem pe ordinea de zi și să fie luate decizii importante. Este necesară prevenirea centrată pe oameni. Reducerea birocrației și compensarea imediată, compensarea vieților umane, delegarea tuturor deciziilor care pot fi luate la nivel local și județean. Victima în vârstă de 63 de ani a fost rănită la braț și abdomen. Serviciul județean de ambulanță a transportat în acest moment la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.", a anunțat Csaba Borboly.

Alți doi turiști, atacați lângă Lacul Roșu

Doi turiști  din Capitală au fost ajutați să scape de atacurile unei ursoaice cu pui  în timp ce se aflau pe munte, lângă Cheile Bicazului și Lacul Roșu, scrie Realitatea.net

Apelul a fost făcut la ora 13:56, doi turiști din București au observat la 50 de metri de Vârful Suhardul Mic, din apropierea stațiunii Lacu Roșu o ursoaică cu pui. Jandarmul aflat în serviciu la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, operator la SNUAU 112, i-a sfătuit pe aceștia să lase în urma lor alimente pe care aceștia le aveau asupra lor, astfel ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea, iar ei să se retragă încet spre stațiune, în întâmpinarea lor plecând un echipaj de jandarmi montani. Pe traseu a fost reîntors înapoi în stațiune un al treilea bărbat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel