Bărbat executat după ce a fost prins cu filme piratate, în Coreea de Nord

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay
Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay

Un bărbat din Coreea de Nord a fost executat prin împușcare după ce a fost prins cu filme piratate. 

Lee, un bărbat din Coreea de Nord găsit vinovat de vânzarea de CD-uri și stick-uri de memorie care conțineau filme sud-coreene, emisiuni TV și videoclipuri muzicale, a fost împușcat de un pluton de execuție. 

Procurorii l-au descris pe Lee drept un 'element antisocialist', după ce a fost prins cu imaginile piratate, scrie Daily Star. Lee ar fi recunoscut că, în urma unui interogatoriu, că a vândut videoclipurile. 

Familia a asistat la execuție

Familia bărbatului a fost nevoită să asiste la execuție, alături de alți aproximativ 500 de spectatori. 

Apoi, soția, fiul și fiica lui Lee au fost trimiși la o tabără de prizonieri politici, cu un camion de marfă în care au stat înghesuiți. 

O sursă a declarat pentru Daily NK că vecinii, șocați, au fost nevoiți să-și țină 'gurile închise' și 'să plângă în tăcere', când au văzut cum este tratată familia, fiindu-le teamă să nu fie 'prinși în fapta criminală de compasiune pentru un reacționar'.

'Reacționarilor nu ar trebui să li se permită să trăiască fără teamă'

Un raport nord-coreean arată că 'aceasta a fost prima execuție în provincia Gangwon pentru acte antisocialiste, în conformitate cu legea gândirii anti-reacționare'.

De asemenea, raportul precizează că, 'în trecut', 'oameni ca Lee erau trimiși în tabere de muncă sau de reeducare. Ar fi o gravă eroare să crezi că vei primi o pedeapsă ușoară. Un astfel de comportament reacționar îi ajută pe oamenii care încearcă să ne distrugă socialismul.'

Comunicatul se încheie cu ideea că 'reacționarilor nu ar trebui să li se permită să trăiască fără teamă în societatea noastră'.

Kim Jong-un a interzis blugii rupţi sau mulaţi, tricourile cu mesaje și a aprobat doar 15 tunsori

Recent, în încercarea de a reduce trendurile de modă decadente ale occidentului, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a decis să interzică blugii mulaţi sau rupţi. De asemenea, în Coreea de Nord au fost aprobate doar 15 frizuri "non-socialiste", scrie New York Post.

Nu doar blugii au intrat în colimatorul lui Kim Jong-un, scrie sursa citată. Interzise au fost şi tricourile cu sloganuri, dar şi piercing-urile în buză şi nas. Unul dintre motivele dictatorului pare să fie influenţa pe care stilul "exotic" american o are asupra tinerilor, influenţă care ar putea duce la răsturnarea regimului din Coreea de Nord. 

'Trebuie să fim atenţi şi să reacţionăm repede la cel mai mic semn de stil de viaţă capitalist şi să luptăm pentru a îndepărta aceste derapaje. Istoria ne învaţă o lecţie crucială. O ţară poate deveni vulnerabilă şi, apoi, să se dărâme ca un zid ud, indiferent de puterea economică, dacă nu rămâne fidelă propriului stil de viaţă', a scris Kim Jong-un într-un articol pentru Rondong Sinmun. 

Interzicerea anumitor stiluri de modă din Coreea de Nord vine în tandem cu alte legi, printre care şi interzicerea trupelor de K-pop din Coreea de Sud, în încercarea de a interzice influenţa ţărilor străine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel