Bărbat decedat, imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi. Avocat, solicitare în instanță

Jandarmeria română
Jandarmeria română

Avocatul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen, de jandarmi, într-un parc din Vatra Dornei, spune că decesul a survenit ca urmare a pulverizării cu sprayul iritant. Avocatul cere schimbarea încadrării juridice.

Avocatul familiei bărbatului care a murit după intervenția jandarmilor din parcul din Vatra Dornei, Ioan Marocico, a declarat pentru Mediafax că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă și loviri și alte violențe în lovituri cauzatoare de moare sau omor, după ce IML Iași a terminat expertiza care dovedește o legătură între intervenția femeii jandarm și moartea bărbatului.

Potrivit lui Ioan Marocico, Institutul de Medicină Legală din Iași a terminat raportul de expertiză medico-legală, iar potrivit acestuia moartea a fost violentă.

”Comisia de Avizare și Control a confirmat raportul de noua expertiză medico-legală întocmită la Institutul de Medicină Legală Iași privind moartea bărbatului. Din concluziile raportului reiese că moartea a fost cauzată de insuficiența multiplă pe organ, infarct entero-mezenteric, consecința unei asfixii acute prin pulverizarea unui jet de gaz iritant lacrimogen și presarea victimei cu corpul și genunghii în zona lombară cu mâinile în regiunea cervicală, toate acestea ducînd la stop cardio-respirator", a declarat Ioan Marocico.

Asfixie acută cu spray lacrimogen urmată de stop cardio-respirator 

În concluzie, spune avocatul, decesul a survenit ca urmare a pulverizării cu spray iritant lacrimogen la o distanță de 20-30 centimetri de fața victimei, ce a determinat asfixia acută urmată de stop cardio-respirator. Dosarul este în lucru la Parchetul Militar Iași.

Incidentul a avut loc anul trecut, în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Bărbatul a ajuns, după intervenția jandarmilor, în stare gravă la spital, în comă profundă. El şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel