EXCLUSIV  Secvențe SCOASE din scandalul de la Kaufland? Dumitru Coarnă: NU EXISTĂ! - Situație controversată

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, a reacţionat pe tema scandalului de la un supermarket din Bucureşti în exclusivitate pentru DC NEWS. Acesta a afirmat că intervenţia poliţiei a fost corectă şi aruncă vina pe operatorul comercial. 

"M-am uitat pe filmare şi, la prima vizionare, am remarcat că a fost regizat. Prea ştia doamna convenţia de la Geneva, dar şi legile. Pare că a venit cu ele pregătite. Mă gândesc că dacă a fost regizat, e posibil ca agenţii să fi avut această informaţie şi de asta au utilizat mai multă forţă, pentru a-i lua de acolo. Poate şi la filmuleţ e un montaj, cu unele secvenţe scoase. Eu vreau să vorbesc cu cineva care a participat la intervenţie, pentru că din filmare nu îţi poţi da seama de întregul adevăr. La şcoala de poliţie e adevărat, se învaţă cum se face încătuşarea rapidă. Trebuie să 'îndoi' suspectul de undeva de la genunchi, ca să îl culci la pământ. Nu ştiu dacă a fost neapărat o problemă prezenţa  a trei echipaje. Regula spune că în cazuri de conflict, merg la locul faptei toate echipajele din zonă. Ei vin ca să se ajute unul pe altul. E normă şi procedură, e foarte bine că au venit. 

Una peste alta, eu apreciez intervenţia ca fiind legală. Sigur, putem discuta, fiecare o poate vedea din orice unghi vrea. Problema este că nu există o reglementare clară care să spună că nu ai voie să intri într-un astfel de spaţiu dacă nu ai mască sau dacă nu eşti scanat. Legea nu interzice! Ori agenţii de pază se comportă altfel, pentru că au primit instrucţiuni. 

Ordinul comun al miniştrilor nu există în Monitorul Oficial, deci nu are efecte. Oricum, poliţiştii nu au sancţionat persoana pentru că a refuzat termoscanarea, ci pentru că a refuzat legitimarea.", a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Abuz al persoanei juridice"

"Dar aici e problema de fond, Pentru că mie mi se pare că e un abuz al persoanei juridice de drept privat, care refuză pătrunderea într-un spaţiu destinat publicului. Pentru că legea, din ce am văzut eu, nu prevede asta. Dacă era spaţiu privat, destinat activităţii private, nu era nicio problemă. Dar obiectul de activitate este public, aşa că nu mă poate condiţiona la intrare. De asta spun că termoscanarea trebuia reglementată foarte clar. Am intuit că vor apărea astfel de probleme! Ar fi bine să ne spună Guvernul dacă există interdicţia pătrunderii într-un supermarket dacă refuzi scanarea. Nu există! Eu nu am văzut asta în lege. Posibil să mai fie astfel de incidente", a mai spus preşedintele SNPPC. 

VEZI ŞI Persoane bruscate de poliţie la supermarket, RĂSTURNARE DE SITUAŢIE. Kaufland: Incidentul a fost regizat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel