Bărbat, bătut pe câmp de polițiști. Vîlnei: Tind să cred că sunt anumite lucruri adevărate

Florin Vîlnei, președintele SED LEX, a reacționat după ce un bărbat ar fi fost bătut de mai mulți polițiști din Capitală.

"Dacă se confirmă lucrul ăsta, nu trebuie să existe rabat din punct de vedere disciplinar, dar şi legal. Nu putem să tolerăm astfel de comportamente ale unor colegi de-ai noştri în relaţia cu cetăţeanul. Dacă nu se confirmă, atunci vedem cum evoluează ancheta. Dar din ce am văzut, din ce m-am documentat, tind să cred că sunt anumite lucruri adevărate din ce spune persoana respectivă. Trebuie să încercăm să facem curăţenie în sistem, să dăm alt tip de comportament față de societate, trebuie să ne respectăm pentru a fi respectaţi la rândul nostru. Probabil că aici sunt mai multe chestii: lipsa de experienţă, lipsa de o bună pregătire profesională. Dacă se confirmă lucrul ăsta, nu ştiu ce a fost în capul poliţiştilor. Nu spun că sunt justificări. 

Vezi și: Bărbat, snopit în bătaie de mai mulți polițiști din București: "Unul din ei a urinat pe mine. Mi-a zis: "Să-ți arate Poliția Română ce poate face"

"Sunt dezamăgit şi stupefiat de ce am auzit"

Eu spun de ani de zile că această deprofesionalizare a Ministerului de Interne vine din pregătirea din şcoală. Nu vă supăraţi, acum 25 de ani eu am făcut militărie, nu școală. Acum, prin școlile de poliţie, nu prea mai sunt criterii, reguli de bun-simţ, de militărie. Până la urmă, cum putem să respectăm cetăţenii, societatea? Cum putem face față în anumite cazuri? Cum putem să reacționăm? Nu reacționăm la impulsuri. Noi trebuie să aplicăm legea, să fim etalon pentru societate.Trebuie făcută o recrutare cu atenţie. Nu să simulez nişte examene: sunt 7 pe loc, din cei 7000 de candidaţi au intrat 1000, am rezolvat problema. Dacă din ăia 1000 sunt în stare 500 să absolve acea Şcoală de Poliţie, nu am nici mai mică  problemă. Sunt dezamăgit şi stupefiat de ce am auzit şi sper ca Parchetul să facă rapid lumină în acest caz pentru că, totuşi, avem 30 de ani de democraţie, nu trăim în comunism", a spus Florin Vîlnei, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel