Bărbat ascuns într-o grotă, găsit de jandarmi în stare precară. Plecase să mediteze

Caz halucinant în județul Gorj. Un bărbat care se declara pustnic a fost găsit de jandarmi. Acesta era înfometat și cerea de mâncare la mănăstire. 

Un bărbat din oraşul Rovinari, judeţul Gorj a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimăneşti. Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păuşa-Stănişoara, a fost sesizat de către turiştii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănişoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.

După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară.

”Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întotdeauna hrană”, se arată într-un comunicat de presă. 

O ambulanță a intervenit imediat 



Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgenţă 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanţă, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

”După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să îşi ia lucrurile din grotă - 2 pungi de haine împreună cu o pătură şi să meargă la echipajul de ambulanţă care îl aştepta. Acesta a primit 2 pacheţele de mâncare din partea şoferului de pe ambulanţă, respectiv a jandarmilor şi acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital”, se mai arată în comunicatul de presă. 

În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă.

La faţa locului s-au deplasat şi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Călimăneşti pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel