Bărbat arestat ăpentru înșelăciune

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost reţinut fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi solicitat în avans plata materialelor pentru lucrări de izolaţie termică sau acoperişuri pe care le-a contractat, dar nu le-a finalizat sau nu le-a început, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

"Joi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 30 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetările efectuate de poliţişti, bărbatul este suspectat că în perioada octombrie 2018 - aprilie 2019, s-ar fi folosit de calităţi mincinoase, respectiv se recomanda a fi persoană fizică autorizată sau administrator al unei societăţi cu obiect de activitate construcţii, iar sub acest pretext ar fi contractat lucrări de izolaţie termică sau acoperişuri, ar fi solicitat avans pentru achiziţionarea materialelor, dar ulterior nu finaliza lucrările sau, în unele cazuri, nu le începea", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent-şef adjunct Paula Enache.

Potrivit poliţiei, pentru a fi credibil, bărbatul ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii şi ar fi emis chitanţe pentru sumele încasate.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit patru dosare penale, în cauză fiind prejudiciate nouă persoane, cu suma de 9.200 de lei.

Bărbatul a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel