Bărbați căsătoriți, preoți în Biserica Romano-Catolică. Papa Francisc, moment ISTORIC

Papa Francisc, pentru prima oară, spune că există posibilitatea să hirotonească bărbați căsătoriți ca preoți în biserica latină. Informația ne-a fost semnalată de scriitorul Dan Ciachir.

Într-un interviu acordat pentru Die Zeit, pe 9 martie, Papa Francisc confirmă, pentru prima oară, oficial, că Biserica Romano-Catolică ar putea în curând să hirotonească pentru slujire "viri probati", oameni de vârstă medie care au dovedit înzestrarea lor creștină pentru a remedia lipsa de preoți în regiunile îndepărtate. Este pentru prima oară când Papa este atât de limpede asupra acestui subiect răspunzând interviului din Die Zeit.

"Noi trebuie să reflectăm pentru a ști dacă bărbații încercați sunt cu posibilitate. Trebuie, de asemenea, să vedem rolul pe care îl pot juca ei îndeosebi în comunitățile îndepărtate", a spus Papa Francisc care a adăugat că intră în responsabilitatea bisericii să discearnă când Sfântul Duh cheamă oamenii să întreprindă ceva legat de această hirotonire a bărbaților încercați.

Dan Ciachir a spus pentru DC News că se știe că Papa Francisc autorizase la Conferința Episcopilor din Brazilia să lanseze o comisie care să studieze eventualitatea hirotonirii bărbaților încercați pentru a permite oamenilor căsătoriți să slujească în locurile foarte îndepărtate, cum ar fi în cătune. De precizat că inițial și episcopii au fost căsătoriți până la Sinodul Calcedon din anul 451. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel