Barack Obama s-a întors la Casa Albă pentru prima dată după 2017. Anunț alături de Joe Biden

Barack Obama la Casa Albă alături de Președintele SUA, Joe Biden
Barack Obama la Casa Albă alături de Președintele SUA, Joe Biden

Fostul presedinte Barack Obama s-a întors marți la Casa Albă, pentru prima dată de când și-a încheiat cel de-al doilea mandat în 2017.

Acesta a venit la Casa Albă pentru a prezenta beneficiile legii sale de sănătate și pentru a oferi sprijin președintelui actual, care este prietenul și fostul său vicepreședinte, Joe Biden.

Barack Obama a primit ovații în picioare din partea parlamentarilor înainte de a vorbi. Mai târziu, după ce a urcat pe podium, Joe Biden a continuat cu o glumă a lui Barack Obama: ”Numele meu este Joe Biden și sunt vicepreședintele lui Barack Obama”.

Împreună, cei doi au subliniat pașii despre care Casa Albă spune că vor face asistența medicală mai accesibilă pentru americani. Noua măsură este de așteptat să stabilească un element al Affordable Care Act, cunoscut și sub numele de Obamacare, care împiedică milioane de americani să se califice pentru subvenții.

Schimbarea propusă ar economisi, de asemenea, sute de dolari pe lună pentru sute de mii de familii.

”Nimic nu m-a făcut mai mândru decât să ofer asistență medicală și protecție mai bună pentru mai mulți oameni din întreaga țară”, a spus Obama. ”Așa că, când președintele Biden a spus că nu va sărbători doar ACA, ci va anunța acțiuni care ar face totul și mai bine, a trebuit să apar” a continuat el. 

Cel puțin 30 de milioane de americani au primit asistență medicală din acest act

”Suntem incredibil de mândri de această muncă, dar motivul pentru care suntem astăzi aici este pentru că președintele Biden, vicepreședintele Harris, toți cei care au lucrat la acest lucru au înțeles de la început că ACA nu a fost perfect”, a spus Obama.

”Erau goluri de completat, chiar și astăzi unii pacienți încă plătesc prea mult pentru rețetele lor, unii americani săraci încă scapă prin fisuri, în unele cazuri subvențiile pentru îngrijirea sănătății nu sunt acolo unde ne dorim să fie – ceea ce înseamnă că unele familii care lucrează încă întâmpină probleme cu plata pentru acoperirea lor”, a adăugat el, conform Metro.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel