Barack Obama, ținta unor critici dure în Arabia Saudită

Declarațiile prea puțin diplomatice ale președintelui american Barack Obama privind Arabia Saudită, aliat istoric al Statelor Unite, au provocat critici fără precedent la Riad.

Obama le-a reproșat saudiților că au încercat să influențeze alte state musulmane, mai ales Indonezia, exportând wahhabismul, o versiune strictă a islamului aplicată în Regat, scrie Daily Mail.

În opinia președintelui american, regatul sunnit trebuie să 'împartă' Orientul Mijlociu cu Iranul șiit, rivalitatea dintre cele două țări conducând la războaie și provocând haos în special în Siria, Irak și Yemen.Afirmațiile liderului de la Casa Albă au avut parte de o reacție tranșantă în Arabia Saudită.

Furioși, comentatori saudiți au reacționat ferm, în primul rând, fostul șef al serviciilor de informații, prințul Turki Al-Faisal, un membru al familiei regale care a deținut de asemenea funcția de ambasador la Washington.

'Ne-ați acuzat de instigare la conflicte confesionale în Siria, Yemen și Irak', a scris Turki Al-Faisal într-un articol publicat săptămâna trecută în presa din Arabia Saudită. 'Ați mai lansat o insultă și ne-ați cerut să ne înțelegem cu Iranul, o țară despre care ați afirmat (până acum) că susține terorismul', a adăugat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel