Barack Obama, avertisment către Vladimir Putin privind Siria

Barack Obama l-a avertizat, marţi, pe Vladimir Putin să nu intervină în războiul civil din Siria, părând să facă referire la eşecul invaziei sovietice în Afganistan.

"Cred că domnul Vladimir Putin înţelege, având în memorie situaţia din Afganistan, că o implicare într-un război civil fără soluţie şi haotic nu este rezultatul pe care îl caută", a declarat Obama la finalul vizitei în Paris, unde a participat la deschiderea Conferinţei ONU pe tema Climei (COP21).

Preşedintele SUA a declarat că nu a avut disensiuni cu Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit luni, asupra necesităţii găsirii unei soluţii politice la conflictul din Siria. Dar a admis că rămân diferenţele de opinie privind viitorul Administraţiei Bashar al-Assad. Statele Unite cer retragerea de la putere a regimului sirian, iar Rusia se opune.

"Cred că este posibil ca în următoarele luni să asistăm la o schimbare a calculelor Rusiei şi la o încercare de a pune capăt războiului civil din Siria. Acest lucru nu va fi uşor", a atras atenţia liderul american, potrivit CNN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel