Barack Obama a decretat starea de "catastrofă majoră" în statul New York

sandy10
sandy10

Barack Obama a decretat, marţi dimineaţa, stare de "catastrofă majoră" în statul New York, după trecerea uraganului Sandy, care a făcut ravagii pe Coasta de Est a Statelor Unite, o mare parte din Manhattan fiind inundată, relatează AFP.

Această decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", precizează Casa Albă într-un comunicat.

Şapte tuneluri de metrou din New York au fost inundate din cauza creşterii apelor, provocată de uraganul Sandy. De asemenea, jumătatea de sud a Manhattanului a rămas în beznă din cauza penelor de curent.

 Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey.

 Acest statut se poate traduce în special prin ajutoare pentru locuinţe temporare şi reparaţii, precizează textul.

13 oameni au murit până acum din cauza intemperiilor şi peste 6 milioane de persoane au rămas fără electricitate, în 10 state. Regiunea cea mai grav afectată este New Jersey - care a fost lovită în plin, chiar de ochiul furtunii.

Marţi dimineaţa, viteza rafalelor de vânt a scăzut la 105 de kilometri pe oră, în timp ce Sandy înainta pe uscat, potrivit Centrului de previziuni hidrometeorologice american (HPC). La ora 05.00 (11.00, ora României), centrul furtunii se afla la 145 de kilometri de Philadelphia (Pennsylvania) şi se îndrepta spre vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel