Bar emblematic australian, scos la vânzare

Un emblematic bar australian, Birdsville Hotel, aflat într-o regiune izolată din centrul ţării, a fost scos la vânzare.

Birdsville Hotelnul dintre cele mai cunoscute baruri din Australia, situat într-o zonă izolată din centrul acestei ţări-continent, departe de marile oraşe, a fost scos la vânzare pentru prima dată în ultimii 40 de ani, atrăgând interesul mai multor investitori de pe plan local şi internaţional, informează AFP.

Birdsville Hotel a fost înfiinţat în urmă cu 134 de ani şi este singurul bar-bistrou din Birdsville, o localitate cu 140 de locuitori. Să bei un pahar cu bere în acel stabiliment a devenit un obicei ce nu poate fi evitat de turiştii atraşi în această localitate de cursele cu cai, vechi de peste un secol în oraş, şi de un festival muzical. David Brook, proprietarul stabilimentului, a cărui familie locuieşte în Birdsville de la sfârşitul anilor 1880, a spus că agenţii imobiliari i-au semnalat 'un interes venit de departe' pentru acest bar, situat la peste 600 de kilometri în raport cu cel mai apropiat oraş important.

Un oraş în care există un singur bar

Pentru David Brook, care a cumpărat în 1979 acest bar, ce i-a aparţinut bunicii sale între 1920 şi 1946, însăşi izolarea stabilimentului reprezintă principala atracţie a sa. 'Atunci când explici cuiva faptul că există curse de cai la care asistă 6.000 de persoane şi un festival de muzică la care sunt prezente 9.000 de persoane într-un weekend, într-un oraş în care există un singur bar, atunci poţi să îţi dai seama că asta nu este o afacere proastă', a spus el.

Cu ziduri din gresie, pălării de cowboy prăfuite şi agăţate de tavan şi muzică country difuzată la un volum ridicat, stabilimentul este promovat ca 'o adevărată legendă australiană', despre care 'toată lumea vrea să povestească prietenilor că a fost acolo şi a băut o bere'.

Afacere înfloritoare

Clădirea dispune şi de 27 de camere de închiriat şi de un serviciu de reaprovizionare cu carburant pentru avioanele de mici dimensiuni şi elicopterele care aduc turişti în Birdsville. Spre deosebire de alte stabilimente de acest tip care s-au modernizat, decorul de la Birsville Hotel a rămas simplu.

Din 2013, afacerile au devenit încă şi mai înfloritoare, graţie unui festival muzical care se desfăşoară pe durata a trei zile în deşertul Simpson, cunoscut sub titulatura de 'cel mai izolat concert de pe planetă'. 'Sper că va rămâne un loc modest, dar simpatic', a adăugat David Brook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel