Ce localităţi primesc bani pentru termoficare. Decizie în şedinţa de Guvern de joi, 11 noiembrie

Foto: Etadly - Pixabay
Foto: Etadly - Pixabay

Joi, 11 noiembrie, a avut loc o şedință de Guvern în format online. 

Iată care au fost proiectele adoptate: 

Actele normative adoptate în ședința Guvernului României din 11 noiembrie 2021

1. HOTĂRÂRE privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației

2. HOTĂRÂRE privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita, informează Biroul de presă al Guvernului.

***

Executivul a aprobat, în ședinta de astăzi, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.

Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

“Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localități. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale”, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Totodată, ministrul a precizat că abia aseară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor.

Alocarea sumei de 310.426.000 lei pe unități administrativ-teritoriale, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației se va face conform tabelului de aici.

Senat: Proiectul prin care unităţile administrativ-teritoriale se pot împrumuta la Trezorerie pentru facturile la energie, la comisii

Biroul permanent al Senatului a repartizat, luni, comisiilor permanente proiectul de lege iniţiat un grup de parlamentari USR care permite unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) să obţină împrumuturi din Trezorerie pentru plata facturilor la energie din această iarnă.

"Biroul permanent al Senatului a trimis, luni, către comisii proiectul de lege iniţiat de senatori şi deputaţi USR care permite unităţilor administrativ-teritoriale să obţină împrumuturi din Trezorerie pentru asigurarea finanţării cheltuielilor curente, asigurarea funcţionării sistemului centralizat de furnizare a energiei termice, respectiv pentru plata facturilor restante şi acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciului de termoficare", a scris preşedintele Senatului, Anca Dragu, pe Facebook.

Potrivit acesteia, "în plină criză guvernamentală, este esenţial ca Parlamentul să acţioneze cu celeritate".

"Avem posibilitatea ca, prin proiecte de lege, să putem gestiona rapid criza facturilor la energie. Avem exemplul plafonării preţurilor şi compensării facturilor la energie, măsuri ce au fost adoptate în procedura de urgenţă în Parlament şi care s-au bucurat de consens politic. Da, dacă există consens politic şi responsabilitate, se poate", a transmis Anca Dragu, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel