Bani pentru țările lovite de coronavirus. Comisia Europeană creează un fond special

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări marţi că va utiliza ''toate instrumentele disponibile'' pentru a susţine economia ţărilor afectate de epidemia provocată de noul coronavirus, anunţând crearea unui fond special ca răspuns la epidemie.

Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru ca economia noastră să reziste la această furtună, a declarat Ursula von der Leyen, la încheierea unei reuniuni extraordinare prin videoconferinţă cu cei 27 de lideri europeni, relatează AFP şi Reuters.

"Ne vom asigura că ajutoarele de stat se pot adresa companiilor care au cel mai mult nevoie", a spus ea.

"Vom folosi toată flexibilitatea existentă în pactul de stabilitate şi creştere", a continuat ea, menţionând că vor fi prezentate "idei concrete în faţa Eurogrupului care se reuneşte luni".

Fond de investiţii ca răspuns la coronavirus

Pe aceste două fronturi, vom clarifica foarte repede regulile jocului pentru statele membre. Vor exista linii directoare stabilite până la sfârşitul săptămânii, a precizat preşedinta executivului european.

Ea a anunţat, de asemenea, crearea unui fond de investiţii ca răspuns la coronavirus, destinat sistemelor de sănătate, întreprinderilor mici, pieţei muncii şi sectoarelor vulnerabile ale economiei.

Pentru ca fondul să poată ajunge foarte rapid la 25 de miliarde de euro, voi cere Consiliului şi Parlamentului în această săptămână să deblocheze 7,5 miliarde de euro în lichidităţi, a precizat Ursula von der Leyen, care va înfiinţa un grup de lucru pentru a se asigura că banii sosesc în săptămânile următoare, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel