Bani pentru Budapesta. Privații români ignorați - situație REVOLTĂTOARE

Deși și în România se poate face transplant pulmonar și într-un spital de stat, și într-un spital privat, pacienții români sunt nevoiți să plătească bani în Budapesta!

Scuza oficială e că nu avem organe de transplantat pentru că românii nu donează! Dar, spun specialiștii, nici nu facem campanii ca să atragem donatori.

Transplant pulmonar pentru 10 pacienți români vom plăti la Budapesta, deși și în România această procedură s-a făcut deja de două ori în Spitalul Sfânta Maria din București. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la emisiunea „Pulsul Zilei", de la TVR1.

„Am avut mai multe discuţii cu partea ungară şi astăzi am primit un răspuns de acolo, urmează un acord de principiu, pe care îl voi discuta cu oficialii de la Budapesta, prin care să putem face zece transplanturi pulmonare acolo", a spus Pintea, care a adăugat și că a reușit să termine Legea transplantului, dar nu o face publică deocamdată.

Teoretic putem, practic nu facem

Întrebată ce tipuri de transplant se pot face în România, ministrul Sănătății a recunoscut că s-ar putea face toate, dar - justifică ea - că nu sunt organe, așa că de asta nu se fac.

Dr. Val Vîlcu, redactorul-șef al DC NEWS, spune însă că nu avem donatori pentru că nici nu ne preocupă să-i atragem, ci mai degrabă să umplem buzunarele străinilor.

Citiți continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel